Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

Feitjes over de opleiding

Feitjes over de opleiding

 

Welke opleiding kan ik bij BGO volgen?

Bij BGO kun je de volgende opleidingen volgen:
- Helpende zorg en welzijn (niveau 2)
- Verzorgende IG (niveau 3)- Maatschappelijke zorg in combinatie met VIG (niveau 3). 

Klik hier voor meer informatie over de opleidingen.

 

Welke vooropleiding heb ik nodig?

De toelatingseisen zijn per opleiding verschillend. Klik hier voor meer informatie over de toelatingseisen per opleiding. (link naar toelatingseisen op opleidingenpagina)

 

Krijg ik als student een stagevergoeding?

Je loopt in het eerste jaar 10 weken stage en 20 weken in het tweede en eventueel derde jaar. Voor die stage uren krijg je een vergoeding volgens de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen & Thuiszorg. De vergoeding hebben wij verdeeld over de maanden van het jaar. Daarom ontvang je in het eerste jaar elke maand 100 euro en in het tweede en derde jaar een vergoeding van 200 euro per maand. 

 

Door wie worden de lessen gegeven?

De lessen worden gegeven door de docenten van MBO locatie De Meerwaarde of MBO Amersfoort. Ook zal de leercoach gastlessen geven en als de stof daartoe uitnodigt, zullen er gastsprekers gevraagd worden. Studenten hebben dagelijks van 11.00 uur tot maximaal 15.00 uur theorielessen. Deze theorielessen worden lang niet altijd klassikaal gegeven.
In verband met de coronamaatregelen worden de theorielessen tijdelijk op een andere locatie gegeven.

 

Welke aandachtspunten zijn er rondom pauzes?

Studenten hebben natuurlijk recht op pauze en het heeft de voorkeur dat zij zich dan mengen met de zorgmedewerkers. Daarbij houden zij zich aan de afspraken zoals die gelden voor medewerkers.

 

Heb ik ook schoolvakanties, zoals bij een andere opleiding?

Tijdens de schoolvakanties en de weekenden hoef je niet te werken bij Neboplus. Je bent dan vrij zoals je ook zou zijn als je een andere opleiding zou volgen.