Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

Nieuw: Leren bij BGO in Voorthuizen

In september 2024 start Zorggroep ENA in samenwerking met MBO Amersfoort en De Meerwaarde met een leerlocatie voor de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO). Met de nieuwe leerlocatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen wordt ook het opleidingsaanbod van de BGO versterkt.

Nieuwe locatie én nieuwe opleiding
In het vernieuwende concept staat het combineren van leren en werken in het onderwijsbedrijf zélf centraal. Zowel het leren in de praktijk als de theorielessen vinden plaats op de ENA-locatie in Voorthuizen. Het werkend leren en lerend werken via de leerroute Onderwijs In Bedrijf van MBO Amersfoort voor beroepen in o.a. de ouderenzorg wordt in 2024 uitgebreid. Naast de opleiding Helpende Zorg en Welzijn wordt dan ook een nieuwe MBO-opleiding, Maatschappelijke Zorg niveau 3, aangeboden. In deze opleiding staat het welzijn van bewoners en cliënten centraal, een belangrijke ontwikkeling binnen de (ouderen)zorg en bij ENA. Gedurende deze opleiding leren studenten o.a. cliënten begeleiden, communiceren met cliënten en familie, en ondersteunen bij de zelfzorg van cliënten.

Toekomstproof
Met de opleiding kunnen studenten breed aan de slag in de gezondheidszorg. De studenten worden op de ENA-locatie voorbereid op hoe de zorg van nu en de toekomst eruitziet. Met nadruk op ondersteunen bij activiteiten en het bieden van begeleiding en ondersteunen bij zelfzorg zodat clienten eigen vaardigheden en regie zo lang mogelijk blijven onderhouden.

Marian Hoogebeen, directeur van de School voor Welzijn en Gezondheidszorg van MBO Amersfoort benadrukt het belang van samen leren, samen leven, samen zorgen; “We willen met elkaar een bijdrage leveren aan een waardevol leven voor ouderen en jongeren.”.

Tamara de Kroon, bestuurder van Zorggroep ENA is blij met de nieuwe mogelijkheden die ontstaan binnen BGO; “We delen onze kennis, ideeën en daadkracht graag met onze partners. Wij kunnen nu samen met de medewerkers van de toekomst goed opleiden en blijven bijdragen aan goede zorg aan bewoners en cliënten.  Daarbij zoeken we met elkaar naar de oplossingen dichtbij en zij we vindingrijk. Deze samenwerking past goed bij onze visie en kernwaarden.”

Initiatief vanuit samenwerking
Het nieuwe initiatief binnen BGO wordt opgepakt door ENA in samenwerking met MBO Amersfoort en wordt ondersteund door De Meerwaarde in Barneveld.