Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

Opleiding bij Neboplus

Neboplus

 

Op welke afdelingen worden studenten ingezet?

Afhankelijk van de gekozen studierichting worden studenten op alle afdelingen ingezet. Wel verdelen we de studenten zoveel mogelijk. Van kleinschalige woongroepen (mensen met een ernstige beperking in het geheugen) tot keuken. En van van welzijn (activiteiten voor de bewoners) tot linnenkamer waar de was van de bewoners wordt gedaan en gesorteerd.

 

Welke begeleiding kan ik verwachten als student?

Op Neboplus zijn twee leercoaches. Bij hen kun je altijd terecht met vragen of delen hoe je de dag ervaren hebt. Ze zijn er speciaal voor jou om je te helpen bij je leerproces. Leercoaches begeleiden studenten in hun leertraject, studievoortgang en competentieontwikkeling binnen Neboplus in samenwerking met MBO locatie De Meerwaarde en MBO Amersfoort. Een leercoach heeft daarvoor zelf een opleiding gevolgd (of gaat deze volgen). Samen met de leercoach doe je er alles aan om een fijne opleiding en tijd bij Neboplus te hebben.

 

Dragen de studenten een uniform zoals zorgmedewerkers?

Net als andere medewerkers draag je een uniform. Ook gelden dezelfde kledingvoorschriften als voor medewerkers van Neboplus Je krijgt een naambadge met je naam en waarop bewoners en collega’s kunnen zien dat je een BGO-student bent.

 

Hoe is de begeleiding in de praktijk geregeld?

De studenten lopen mee met een zorgmedewerker tijdens de praktijklessen. Zij kijken dan mee met de zorgmedewerker en leren van wat zij zien en horen. Bijvoorbeeld dat je bij binnenkomst de bewoner eerst begroet, vraagt hoe het gaat en vertelt wat je gaat doen. Of je ziet dat je bij de start van het wassen eerst het gezicht van de bewoner wast, je de bewoner vraagt om de ogen te sluiten voor je daar met de washand bent enzovoort. Je kunt daarbij vragen stellen aan de zorgmedewerker, maar ook op een afstandje meekijken is heel leerzaam. Hierna is er een moment om ervaringen te bespreken met de leercoaches of de docenten, en kunnen er meer vragen aan hen gesteld worden. Praktijklessen duren maximaal 4 uur. Als student loop je dus ook niet langer dan 4 uur met de zorgmedewerker mee.

 

In welke ruimtes hebben de studenten theorielessen?

Je maakt gebruik van dezelfde ruimtes als de medewerkers en volgt daar ook de theorielessen.

 

Mag ik roken binnen Neboplus en hoe is dat geregeld?

Voor medewerkers en dus ook voor studenten geldt een anti-rookbeleid. Roken is in het hele pand en ook op de terrassen verboden, als je toch een sigaretje wil roken, dan is daarvoor één bepaalde plek op het parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw.